25 Şubat 2012

FİAT LİNEA YORUM

         Fiat Linea C segment bi araç bu araba Fiat oluşu ve Fiyatının segmentte marka model paritesinde ki ucuzluğuyla dikkat çekiyor yani segmentine göre ucuz bir araç. Bunun avantaj ve dez avantajlarını görmüyor değil 2. el piyasası iyi olan bir araba Linea. Fiat Linea yakıt konusunda kullanıcısını incitmeyecek bir araç olarak görünüyor.
     Güvenlik konusunda ise ilginç bir detay var ki oda şu Linea'nın crash testi yok yani araba deneme kazalarına sanırım girmemiş girdiysede bu kamuoyuyla paylaşılmamış ( ben bulamadım bi görüntü bulabilen olursa yorumlarda iletirse sevinirim ). Yinede boş durmadım tabi ve ülkemizde olan bir Passat Linea çarpışmasının görüntülerini referans almanız için size sunuyorum...
LİNKİ TIKLAYARAK LİNEA KAZA GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞIN

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/10806/0/1/iki-arac-kafa-kafaya-carpisti.aspx

       Ben kendim görüntüleri izledim o kadar çok test kaza görüntüsü izlemiş bir insan olarak şunu söylemek istiyorum ki line kaza testlerine girseydi eğer yada bu yayınlansaydı bence yine en az 4 yıldız alırdıki bence hiç fena değil zira 5 yıldızlı Passattan hiç farkı yok gibi görüntülere bakılırsa...
     

     
        Bence Linea segmentinin en konforlu arabası olmasa da kendi fiyatına göre iyi bir konfor sunuyor....

       Neyse ben kendi görüşlerimle sizleri boğmak istemiyorum ve profesyonel yorumlara göz atmanızı tavsiye ediyorum....


 Daha önce Linea ailesinin1.3 litre90 HP Multijet dizel ve 1.4 litre120 HP T-jet benzinli  versiyonlarını test etme imkanı bulmuştuk. Gündelik kullanımda da sahip olduğum bu otomobilin dış tasarımı kardeşlerinden farklılık oluşturmuyor. Emotion donanım tipi nedeniyle albenisi bir hayli yüksek. Aracın dış yüzeyinde bol sayıda kromaj kullanılmış. Tasarımı güncelliğini korumakla birlikte bir sedan için hoş gelebilecek çizgilere sahip.
Sınıfının en uzun otomobiliolma özelliğiyle öne çıkan Linea 4560 mm’lik uzunluğu ve 1733 mm’lik genişliğiyle oldukça iddialı. 2600 mm’lik dingil mesafesi ise otomobilin iç mekanına pozitif yansımış. Bir otomobilin aile otomobilini kanıtlayacak daha güçlü istatistik olamazdı. Yan aynalar sportif yapıyı destekler tasarımda. Badem tipli ön farlar, arka stoplar için de fikir vermiş gibi duruyor. Tamponların üzerinde koruma bantlarının olmaması uzun süre Linea kullanan benim gibi bir tüketici için mutluluk verici. Park yerlerinde yaşanan ufak tekek sürtmeler geniş ön ve arka tampon yüzeylerinde sinir bozucu izler bırakıyor. Fakat tampon üstündeki bantların sadece Emotion versiyonda standart olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum.

Otomobilin iç mekânına gelirsek…  İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi rakiplerinin ilerisinde değil. Özellikle işçilik kalitesi konusunda hala yol alınması gerekiyor. Ön konsol karışık değil. Çift yönlü elektronik klima, Blaupunkt Radyo-CD çalar, ASR ve bagaj açma gibi fonksiyon butonları ergonomik şekilde yerleştirilmiş.

Güvenlik açısından6 hava yastığı, ABS, EBD gibi önemli donanımları bulunan Linea’da ayrıca 1.6 litreMultijet motorla birlikte opsiyon olarak ESP de sunuluyor. Linea yumuşak süspansiyonları nedeniyle viraj içlerinde fazla esniyor ve sürücüsüne yoldan kopacak kadar kaygı yaşatıyor. İşte ESP sistemi bu anlamda Linea’nın en büyük ilacı.

Linea’nın en iddialı özelliklerinden birisiMicrosoft ortaklığıyla geliştirilen Blue&Me sistemi. Bu sistem sayesinde araç içerisinde bluetooth bağlantısı kullanarak cep telefonu kullanabilmek mümkün. Gelen çağrılar ve yapılan çağrılar esnasında araç hoparlöründen konuşma imkanı sağlayan sistem, ses tanıma özelliğiyle söylediğiniz telefon numarasını da arayabiliyor. Ayrıca gelen kısa mesajları hoparlörden sesli olarak okuyan Blue&Me sistemi aynı zamanda kısa mesajın göstergeler arasındaki dijital bölümden de takip edilmesine olanak tanıyor. Cep telefonundaki ses ve müzik dosyalarının da çalınmasına olanak tanıyan Blue&Me, torpido gözü içerisindeki USB bağlantısıyla MP3 player gibi kişisel müzik aletlerinden de veri aktarımına imkan sağlıyor. 

1.6 litrelik dizel motor ünitesiyleLinea rakipleri karşısındaki eksikliğini ciddi anlamda gidermiş. Aynı motoru daha önce Bravo modelinde de kullanma imkanı bulmuştuk. 4000 d/d’de 105 HP güç üreten motorun 290 Nm’lik torku sürüş esnasında kendini gösteriyor. Fakat şaşkınlığımızı gideremediğimiz bir konuyu sizinle paylaşmak ihtiyacı duyduk. Bizler arabam.com test ekibi olarak üç farklı kişi aynı deneyime yaşadık. Bunun üzerine otomobil tutkunu olarak tanımladığımız iki arkadaşımıza daha Linea direksiyonuna oturttuk ve sonuç değişmedi. Belki test aracımızın debriyajı, belki de normal bir sonuç. Linea en az 3 stop ettirmenin ardından alışkanlık yaratıyor. Nedeniyse turbonun geç devreye girmesi. Kalkış anında kullanıcısını şaşırtacak kadar sakin kalan Linea, 1500 d/d’den sonra adeta çıldırıyor. Aralıkları iyi seçilmiş 6 ileri vites kutusu ile maksimum süratine kısa sürede ulaşıyor.

1.6 litrelik Multijet dizel motoruntüketim değeri ailenin diğer üyesinden bir miktar müsrif olsa da hala oldukça cimri. Güçlü motor fabrika verilerine göre 100 km/de ortalama 5 litreyakıt tüketim değeri sunuyor. Yoğun klima ve seri şehir içi kullanımı esnasında 100 km/de 7 litrelik yakıt tüketim değerine ulaştık.
Önde disk arkadaysa kampana fren sistemine sahip olan Linea bu disiplinde vasat bir performans sunuyor. Dozlaması iyi olmasına rağmen fren mesafesi sınır değerlerde. Linea’nın süspansiyon sistemi alışkanlık gerektiriyor. Sertliği iyi ayarlanmış, yol tutuşuna katkısı yadsınamaz. Süspansiyon sistemi bozuk yol koşullarında bile konfordan ödün vermiyor.


   
STANDART DONANIM
FABRİKA VERİLERİ
Motor:1.6 Multijet
Motor Hacmi: 1598 cc, sıralı 4 silindirli turbo
Motor Gücü:
105 HP 4000 d/d
Max. Tork:
290 Nm 1500 d/d
Frenler:
 Ön D 284 (Hava Soğutmalı)
Arka D251(Hava Soğutmalı)
Bagaj:500/870  lt
Boyutlar:4560/1728/1494
Ağırlık:1290
Lastikler:195/55 R16 87 H
0-100 km/s :11.0 sn
Max. hız :190 km/s
Yakıt Deposu:45 lt











fiat linea


   AMATÖR KULLANICI YORUMLARI....

      ''1 viteste hantal katılıyorum ama 2 3 4 5 viteslerde gayet iyi hatta süper 1.5 ay oldu alalı memnunum 1.3 90 beygır aktıve plus modelı yol tutusu frenleri ve donanımı gayet iyi yakıtı az yakıyor bu fıyata super araba valla daha düne kadar kus serılerine otomobıl deyip kucakla para veriyorduk bugun bile hala vedalasamıyanlar cok bulunca bunamayın yada acaba kedi ulasamadıgı cigere mındarmıs hesabımı oluyor allah size daha cok versın sız porshe bının kardesim yeterki camur barı atmayin'' Demiş Murat Bey

    ''Fiyatına göre en uygun araç. 1.3 arabaya hiçte benzemiyor, verimi gayet yeterli. Çekmiyor diyen arkadaşlara diyeceğim şudur ki: 1. viteste evet biraz hantal ama 2. vitesten sonra mükemmel. 15.000 TL fazladan verip gereksiz yere neden toyota, ford, opel'e vereyim ki. Nihayetinde cadde kenarında çiziliyor. Bu aracı hiç kullanmadan kuru kuruya yorum yapanlara çok kızıyorum. Yakıt tüketimi cimri. Vergi avantajı, güvenlik, yol tututuş, donanım ihtiyacımızı yeteri kadar karşılıyor.'' Demiş Burak Bey de görünen o ki aşağı yukarı kullanıcılarıda memnun Fiat Linea'dan eee ne diyelim alanlarda almayı düşünen arakaşlarda şimdiden hayrını görsün yorumlarını bekliyorum....














Etiketler: sahibinden satılık araba , vasıta arayanlar , otomobil , otomobil , araba , vasıta , sahibinden satılık arabalar , satılık araba , satılık otomobil , sahibinden satılık otomobil , satılık arabalar , sahibinden satılık oto ,   satılık otolar , sahibinden satılık otolar , sahibinden satılık araçlar , sahibinden satılık oto , araba araba,  oto yorumları , otomobil yorumları , araba yorumları , araç yorumları , vasıta yorumları , araç ,  vasıta ,  otomobil , araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder