25 Şubat 2012

RENAULT MEGANE YORUM

   Renault'un Sedan, HB ve Wagon ve hatta coupe  gibi dört tarz ve segmente çıkarmış olduğu gözde bir aracıdır. Ve kullanıcı yorumlarında en öne çıkan özelliğide sağlamlığı olarak görünmektedir yani binen arkadaşlar 2005 modellerin bile temiz bir kullanımda insana kaput açmayı unutturduğunu söylüyorlar...
   Arabanın ikinci el piyasasıda oldukça iyi satarken insana hiç bir sorun çıkartmayacak bir araba. Ayrıca yedek parçaları segmentinde ki çoğu araca göre çok ucuz ve özellikle dizel modellerinde yakıt tüketimi de insanı etkilemiyor değil.. bu incelemeleri isterseniz sizde http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=1943 linki tıklayarak yapabilirsiniz.
   RENAULT Megane kaza testlerinden aldığı 5 yıldızla da sağlamlığını ispatlıyor.



   Fakat bazı ufak tefek sorunlarıda yok değil mesela yeni kasaların dış görünüşüne aldanıp iç görünüşünden de aynı performansı bekleyenler birazcık hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

PEKİ PROFEYONELLER NE DEMİŞ MEGAN İÇİN BUYURUN BİDE ONA BAKALIM

Performans
Renault Megane Sport Tourer, Türkiye’de 1.6 litre benzinli ve 1.5 litre dizel motor seçenekleriyle satılıyor. Dizel motorunsa 85hp ve 105hp olmak üzere iki versiyonu mevcut. Test aracımızda görev yapan motor 4000d/d’de 105hp güç, 2000d/d’de 240Nm tork üretiyor. Fabrika verilerine göre 0’dan 100km/s hıza 11.2 saniyede ulaşan otomobilin son hızıysa 190km/s. Testimiz süresince 6 litre motorin tüketen Megane Sport Tourer, 60 litrelik deposuyla 1000km menzile sahip. Altı kademeli manuel vites sayesinde uzun yolda bu tüketimi 5 litrenin altına düşürmek mümkün.


Konfor ve yol tutuş
Orta sertlikteki süspansiyonlar yeterli konforu sunuyor. Direksiyon sistemi ikinci nesil Megane’a göre iyileştirilmiş olsa da yine de hissiz. Ancak Megane Sport Tourer iyi bir yönlendirmeye ve tepkilere sahip. Yol tutuş genel anlamda sorunsuz. Çok zorlandığındaysa önden kayma yaşanabiliyor.


Yorum – TULU DARICAN
Türkiye pazarında station wagon otomobillere gösterilen ilgi malum. Bu sebeple Megane Sport Tourer oyuna 1-0 yenik başlıyor. Ancak Renault mühendislerinin tasarıma uzun zaman harcamış oluşu sebebiyle ortaya seyir zevki yüksek bir otomobil çıkmış. Bu sayede satış rakamı diğer station wagon modellere göre yüksek olabilir. Megane Sport Tourer’ın başarısına katkıda bulunacak bir diğer öğeyse hiç kuşkusuz çok yakından tanıdığımız 1.5 litrelik dizel motor. Yeterli ataklığı ve yakıt ekonomisini sunan bu motor otomobilin en popüler seçeneği olacağa benziyor. Fakat Renault’nun bu motorun 105hp’lik versiyonunu sadece Privilege donanım seviyesiyle ticarileştiriyor oluşu liste fiyatının yükselmesine yol açıyor. Bizce bir de aynı güçte daha düşük bir donanım sunulması yararlı olabilir. Yine de 105hp’lik motoru tanıyan ve en az Megane Sport Tourer kadar geniş iç mekan sunan Grand Scenic Modeli’nin test aracımızdan uygun fiyatlı oluşu geniş ailelerin tercihini Grand Scenic tarafına kaydırabilir. Kısacası, Megane Sport Tourer, mantık yerine duygularla alınabilecek bir otomobil. 


Yorum – HASAN AYTEKİN
Renault’nun geçen yılın sonunda satışa sunduğu Megane Sport Tourer, yılı satış anlamında yeterince değerlendirememiş bir model. Öncesinde gelen yeni Megane HB ile Fluence sürprizi arasında piyasada kendine yer bulmak bu araç için gerçekten zor oldu. Hele bir de aynı zamanda satışa sunulan yeni Grand Scenic var iken… 2010’a geldiğimizde otomobilin gerçek satış performansını görebileceğiz.  Megane HB’in yenilenen yüzünü alan bu model, station wagon için yapılan arka tasarımı ile yolda da, parkta da dikkat çekiyor. İç mekânda ise kalite beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Renault, iç mekandaki genel tasarım anlayışını farklı modellere çok iyi şekilde uygulamayı biliyor… Ele oturan direksiyon hatları, uzun çizgiler ile çizilen kokpiti, orta konsol, her modelinde farklı olsa da belirgin tuş yerleşim mantığı ile Renault kullanıcısını başka markalara bırakmıyor. Keyif veren sürüşüne, ileri geri hareket eden vites gölge düşürse de bu otomobilin farklı tercihleri olanlar için iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum.  



Teknik veriler
Motor:1461 cc, Dört silindirliYakıt tüketimi
Maksimum güç:105 Hp / 4000 d/dKarışık:4.5 lt/100km
Maksimum tork:240 Nm / 2000 d/dŞehir içi5.5 lt/100km
Maksimum hız:190 km/sŞehir dışı4 lt/100km
0-100 km/s hızlanma:11.2 sn CO2 120
Boyutlar (u/g/y):4559/1804/1534 mm
Ağırlık:1381 kg
Depo hacmi:60 lt
Aktarma:Önden çekişliFiyat
Şanzıman:
6 İleri Manuel
05 Şubat 201046.550 TL
Lastikler:205/55 R16
Frenler (ön/arka):Hava Kanallı Disk /Disk
Bagaj hacmi:486/1562 lt



Renault Megane Alınası bir araba olarak görünüyor alacak arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden ve kullanıcı yorumlarını alttaraftaki yorum kısmından bekliyoruz...





Etiketler: sahibinden satılık araba , vasıta arayanlar , otomobil , otomobil , araba , vasıta , sahibinden satılık arabalar , satılık araba , satılık otomobil , sahibinden satılık otomobil , satılık arabalar , sahibinden satılık oto ,   satılık otolar , sahibinden satılık otolar , sahibinden satılık araçlar , sahibinden satılık oto , araba araba,  oto yorumları , otomobil yorumları , araba yorumları , araç yorumları , vasıta yorumları , araç ,  vasıta ,  otomobil , araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder