27 Şubat 2012

SEAT LEON YORUM


   Öncelikle şunu söylemeliyim ki Seat 'ın bu araba için kullandığı slogan kesinlikle tam yerine oturmuş 'Gelecekten gelen otomobil' diyor Seat.
   Daha nasıl anlatılır ki tasarımına bakarak bunu rahatlıkla anlayabiliriz.Tamam, tasarım kabuk gibi mühim olan kabuğun altındaki ama otomobildeki her detayı incelediğinizde de anlayabiliyoruz ki işte size gerçek bir ARABA.

 Motor seçeneklerine baktığımızda karşımıza 2 benzinli 2 de dizel motor çıkıyor.Yakıttan hiç bahsetmeyeceğim; çünkü bizzat her motor seçeneğini test etme şansı yakaladım.Bu tecrübeye sahip biri olarak söyleyebileceğim iki şey var.İster benzinli seçenekler ister dizel seçenekler, hangisini kullanırsanız kullanın ve ne şekilde isterseniz öyle kullanının (Kendinizi TSI 'nin gücüne kaptırırsanız orası ayrı) inanılmaz yakıt tasarrufu sağladığının garantisini verebilirim.

TASARIM

   İşte herkesin hayranlığını kazanmış bir tasarım.Tamamen spor bir görüntüye sahip dış tasarımına birde konfor ve kalitenin birleştiği iç tasarımı ekledinizmi aklınızdaki tüm soru işaretleri yok oluyor.


Aracın aerodinamik yapısı rüzgar direncini düşürerek yakıttan tasarruf sağlıyor.


EMNİYET

   Standart olarak sunulan dönüşe duyarlı far sistemi viraja girdiğiniz zaman kilit noktaları aydınlatarak görüşünüzü arttırıyor.ESP sistemi milisaniyeler içinde gerçekleşen inanılmaz bir dijital karmaşanın ardından arabayı olması gereken yerde tutuyor.EBA sistemi saniyenin yüzde biri gibi bir sürede devreye girer ve maksimum fren kuvveti uygular bu da size ani frenlerde inanılmaz yardımcı olur. Ayrıca Crash testlerden de 2005 yılında dört yıldız almış fakat bence yıllar içerisinde bu sayı 5 e çıkmıştır...


   Peki profesyoneller ne diyor Seat Leon için...

orum - Selim ERKEK

TSI fırtınası 1.2 litrelik hacimde de devam ediyor. Su şişesi kadar hacimden çıkartılan 105 hp güç ve 175 Nm torku sakın küçük görmeyin. Eski teknoloji olması yönünden eleştirilen 1.6 litrelik 8 supaplı motorla kıyaslanamayacak kadar iyi olan TSI, ‘Bu kadar küçük motor bu aracı kaldırmaz’ diyenleri utandırmayı çok seviyor. 1.2 TSI’ı, DSG şanzımanla beraber çalıştığı Skoda Yeti’yi de kullanmış ve çok beğenmiştim. Bu ikili Seat Leon’un satışlarını bir hayli arttırabilirdi. Seat’ın kompakt hatchbacki artık yaşlanmış olsa da hala iyi bir araç. Şu anda uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz 1.2 TSI Leon için, fiyat/performans olarak iyi bir otomobil diyebiliriz.    



Yorum – Hasan AYTEKİN

Şimdi küçük şeylerden konuşmak gerekiyor. Küçülme stratejisinin çok konuşulduğu kriz günlerinde, - Her şeyin bir sınırı var, Bu araçlarda daha fazlası nasıl olacak? – sorusuna Volkswagen teknoloji ile cevap verdi. 1.2 TSI motorundan 105 Hp elde etmekle birlikte, bu motoru bir çok markasında kullanmaya başladı. Fabrika verilerine göre şehir içinde ve 100 kilometrede, 1.4 TSI motorundan, 1 litre daha az yakan bu motoru ilerleyen günlerde daha çok göreceğimiz kesin. Test aracımıza gelince, Seat, Leon’un albenili havasına 1.2 TSI’ın teknolojik gücünü ekleyince ortaya yüksek cazibeli bir araç çıkartmış.  Test aracımız kaliteli iç mekanı, kendine has stili ve 36.400 TL’lik fiyatı  ilk bakışta tatlı bir alışverişe ikna ediyor. Kısa bir süre önce kullandığım Ibiza Bocanegra’nın yanında  -motor gücü farklı olsa da- ise gayet cazip. Üstelik bu motorun 1.2 olduğuna kullanan insanın da pek inanası gelmiyor.


Teknik Özellikler
Motor:1.2 TSI 
Motor Hacmi:1197 cc 
Silindir Adedi:4 
Maksimum Güç:105 hp 5000 d/d 
Maksimum Tork: 175 Nm 1550-4100 d/d 
Performans  
 0-100 km/s Hızlanma10,9 s
 Maksimum Hız:187 km/s
   
Frenler  
 Ön:Disk
 Arka:Disk
   
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi  
 Şehir İçi:7,1 lt
 Şehir Dışı:4,9 lt
 Karma:5,7 lt
 Test:6,4 lt
   
Boyutlar  
 Uzunluk:4315 mm
 Genişlik:1768 mm
 Yükseklik:1455 mm
 Dingil Mesafesi:2578 mm
 Bagaj Hacmi:341 lt
 Yakıt Depo Kapasitesi:55 lt
 Boş Ağırlık:1625 kg
 Lastik Boyutu:205/55 R16




   Almayı düşünen arkadaşlara hayırlı olsun ve yorumlarınızı bekliyoruz...



Etiketler: sahibinden satılık araba , vasıta arayanlar , otomobil , otomobil , araba , vasıta , sahibinden satılık arabalar , satılık araba , satılık otomobil , sahibinden satılık otomobil , satılık arabalar , sahibinden satılık oto ,   satılık otolar , sahibinden satılık otolar , sahibinden satılık araçlar , sahibinden satılık oto , araba araba,  oto yorumları , otomobil yorumları , araba yorumları , araç yorumları , vasıta yorumları , araç ,  vasıta ,  otomobil , araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder