24 Şubat 2012

VOLKSWAGEN GOLF YORUM

     Herkesin illaki kişisel beğenileri vardır ama segmentinde ki araç kullanıcılarından golf'u beğenmeyen yok denecek kadar azdır ve o tam manasıyla bir efsanedir... İkinci el piyasasında oldukça iyi bi yere sahiptir ve değer kaybı en az olan arabalardan biridir. Ayrıca kaza testlerinde aldığı 5 yıldızında sonuna kadar hakkını verdiğini söylemek isterim kaza teslerini izleyen kişi sayısının 500 bin kişiyi bulmasıda bu aracın ne kadar çok tercih edildiğinin bir göstergesidir ki bir araba çok tercih ediliyorsa ya çok ucuzdur yada çok kalitelidir çok ucuz olmadığına göre çok kaliteli bir arabayla karşı karşıyayız...
TEST KAZA GÖRÜNTÜLERİ ( fikir edinme açısından izlenmeli )
     Ve araçla ilgili profesyonel bir bakış açısı...


    TasarımGolf’ün kafalarımıza yerleşmiş çizgilerinin bir anda yıkılıp kaybolmasını istemeyen VW tasarımcıları son derece muhafazakâr bir otomobil ortaya çıkarmışlar. Golf’e dışarıdan baktığımızda ‘vay be şurası ne kadar da güzel olmuş!’ diyeceğimiz yerler olmadı. Rakiplerinin karşısında bir hayli pasif olan tasarımında, BlueMotion versiyona özel değişiklikler yapılmış. Aracın aerodinamisini iyileştiren arka rüzgarlık, yan marşbiyeller, ön panjur ve jant tasarımı göze çarpan değişikliklerden. Tabii bir de test aracımızdaki buz mavisi renk de bu aracın kendisine has renklerinden. VW Golf’ün 4199 mm uzunluğu sınıfının en kısalarından biri olduğu anlamına geliyor. VW Golf; Renault Megane’dan 96 mm, Opel Astra’dan 220 mm, Peugeot 308’den 77 mm ve Ford Focus’tan ise 136 mm daha kısa. Golf’ün 350 litrelik bagaj hacmi ise bu sınıfın alt sınır değerlerine yakın.


    İç mekan Sade görünen iç mekanda en büyük öncelik ergonomiye verilmiş. Her kumanda elemanının kolay kullanıldığı Golf’ün içerisindeki işçilik seviyesi ve malzeme kalitesi de çok başarılı. BlueMotion versiyonun mavi tonlu koltukları iyi görünüyorlar. Kolay ayarlanabilir sürücü koltuğunda uygun sürüş pozisyonu bulmak çok kolay. Yeterli eşya gözüne sahip Golf’ün halı kaplı kapı cepleri de çok kullanışlı. Manuel klima ve basit bir ses sistemi ile sunulan bu versiyonda ses sisteminin sadece AUX girişi var. Makyaj aynalarında ışık, yağmur ve far sensörü gibi donanımlardan yoksun BlueMotion versiyonun bizim gözümüze çarpan en büyük eksikliği ise hız sabitleyicinin olmaması. Yakıt tasarrufu odaklı bir modelde bu özellik mutlaka olmalıydı.

   Motor1.6 litrelik TDI motorun can verdiği Golf BlueMotion’un motor gücü ve torku diğer TDI kardeşinden bir farklılık barındırmıyor. 4400 d/d’de 105 hp güç üreten motor 1500-2500 d/d aralığında sürekli olarak ürettiği 250 Nm torku sayesinde hantal bir otomobil olmaktan kurtuluyor. 5 ileri manuel şanzımanla satılan modelin DSG otomatik şanzımanlı versiyonunda BlueMotion seçeneği bulunmuyor. 11,3 saniyede 100 km/s hıza ulaşan Golf’ün maksimum hızı ise 190 km/s. Testimiz süresince 5,8 lt/100 km ortalama yakıt tüketimine imza atan Golf BlueMotion dikkatli kullanıldığında 4 lt/100 km tüketti.

   Konfor ve yol tutuş VW Golf hazırlanırken sessiz bir otomobil ortaya çıkarılması için çok uğraşılmış. Hiçbir Golf neslinin olmadığı kadar sessiz olan yeni Golf, kendi segmentindeki diğer rakiplerine ders olarak gösterilmesi gereken süspansiyonlarıyla da alkışı hak ediyor. Darbeleri çok iyi emen süspansiyon sistemi ve sessiz iç mekan konforlu yolculuklara kapı aralıyor. İç mekanda sunulan yaşam alanı yeterli.  Klima sisteminin ısıtma ve soğutma performansı gayet iyi.
Hassas frenleri ve direksiyonu ile sürücüsünü mutlu eden Golf, yol tutuş konusundaki başarısıyla da güven veriyor. ESP destekli yol tutuşu sürücüsünü tedirgin etmiyor ve Golf her zaman çok kontrollü.

   GüvenlikVW Golf 2009 yılında girdiği EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldızla ayrıldı. Golf BlueMotion’da ESP, sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıklarının yanında sürücü diz hava yastığı da standart olarak sunuluyor.

   Yorum-Selim ERKEKOtomobillerle pek ilgilenmeyen insanlara kompakt HB sınıfının tanımlarken; ‘VW Golf’ün sınıfı’ dediğimi fark ettim. VW fanatiği değilim, üstelik DSG şanzıman ve TSI motor öncesinde Volkswagen’e saygım olduğu da söylenemez. Ama Golf farklı. Golf bu sınıfta hep yol gösterici oldu. Taklit edilen bir model olması onun bu sınıfın yaratıcısı diye anılmasına yol açtı. Sessizlik, iç mekan kalitesi ve sürüş hissi konusunda çok başarılı olan Golf’ün fiyatları ise rakiplerinin karşısında yüksek. BlueMotion özellikli test aracımız için istenen fiyatla normal 1.6 TDI Golf’ün fiyatını kıyasladığınızda aradaki farkı amorti etmek için çok uzun kilometreler yapmanız gerektiği ortaya çıkıyor. İşin çevrecilik boyutuyla ilgilenenler ise BlueMotion Golf ile km’de 99 g CO2 salınımı yaparak dolaşmanın keyfini çıkarabilirler. Tabii dikkatli kullanmak şartıyla! Çünkü normal kullanımda Golf BlueMotion’ın tüketim değerleri çok da şaşırılacak derecede düşük değil.



   Yorum-Hasan AYTEKİNO’nun yeri başka… Golf kullanmak bu otomobilin kendi adı ile markasının içerisinde kendine nasıl bir yer edindirdiğini çok iyi gösterdi. Genişleyen görüş açısı, daha iyi yere oturan otomobil ve virajları ray gibi dönen bir karoser, yaşadığım sürüş zevkini artıran detaylar... Test aracımızın motor ekonomisi ise bu otomobilin bir diğer artısı. Gerek direksiyon, gerekse rahat çalışan vitesi -6 vites daha iyi olurdu- sürüşü kolay hale getiriyor. VW Golf’ün dış görüntüsüyse çok çekici değil. Ama sürüş özellikleri düşünüldüğünde bunun çok sorun olacağına inanmıyorum.


Teknik Özellikler
Motor:1,6 TDI
Motor Hacmi:1598 cc
Silindir Adedi:4
Maksimum Güç:105 hp 4400 d/d
Maksimum Tork: 250 Nm 1500-2500 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma11,3 s
Maksimum Hız:190 km/s
Frenler
Ön:Disk
Arka:Disk
Yakıt TürüDizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi:4,7 lt
Şehir Dışı:3,4 lt
Karma:3,8 lt
Test:5,8 lt
Boyutlar
Uzunluk:4199 mm
Genişlik:1786 mm
Yükseklik:1480 mm
Dingil Mesafesi:2578 mm
Bagaj Hacmi:350/1305 lt
Yakıt Depo Kapasitesi:55 lt
Boş Ağırlık:1314 kg
Lastik Boyutu:185/60 R15


   Almayı düşünen arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun yorumlarınızı bekliyoruz...

Etiketler: sahibinden satılık araba , vasıta arayanlar , otomobil , otomobil , araba , vasıta , sahibinden satılık arabalar , satılık araba , satılık otomobil , sahibinden satılık otomobil , satılık arabalar , sahibinden satılık oto ,   satılık otolar , sahibinden satılık otolar , sahibinden satılık araçlar , sahibinden satılık oto , araba araba,  oto yorumları , otomobil yorumları , araba yorumları , araç yorumları , vasıta yorumları , araç ,  vasıta ,  otomobil , araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder