24 Şubat 2012

FİAT PALİO YORUM

Araba yorumlarımızın ilkine fiat palio ile başlayacağız...
      Palio ekonomi segmentinde en çok tercih edilen araçlardan biri ve 2. el piyasasında da oldukça sağlam bir yere sahip. Kaza testlerinde ise çok muhteşem sonuçlar vermesede yinede segmentine göre ortanın üstü denebilecek bir yerde fiat palio...
     2. el alınmasında fiat uygun olduğu sürece sıkıntı çıkarmıyacak bir araba gibi görünüyor fakat çok şeyde beklememek lazım elbette zira verilen paraya göre aldığınız özellikler fena sayılmaz piyasa değerini alım satım kolaylığınıda sayarsak bunlar palio da parlayan özellikler bile sayılabilir. Ayrıca yakıt konusunda da kullanıcısını üzmeyecektir...











    Bir oto yorum dergisinin de palio ile ilgili yorumları şöyle...



    " Albea ile aynı iç mekana sahip otomobilin ön konsolu sade tasarlanmış. Malzeme kalitesi selefine nazaran yükselmiş. 
" Kokpitin üst bölümündeki müzik sistemi büyük butonlarıyla kolay kullanılıyor. Ancak yine de direksiyondan kontrolün eksikliği hissediliyor.
" Direksiyonun kalınlığı ideal ölçülerde. Önde ve arkada sunulandiz genişliği tatmin ediyor.
İzlenimi
Geçirdiği operasyonunun ardından selefinden daha modern bir yüzekavuşan otomobilin ön kısmı sedan kardeşi Albea ile benzerlik taşıyor.Yan ve arka kısım önceki neslinden aynen aktarılmış. Otomobiliniç mekanı önemli yenilikleri bünyesinde barındırıyor. Artan malzemekalitesiyle birlikte ergonomik kusurlar büyük ölçüde giderilmiş.Otomobilin ön ve arkada görüş problemi bulunmuyor. Yan aynalarınçift açılı oluşuysa kör nokta sorununu ortadan kaldırıyor. Palioiç mekan genişliği konusunda sınıf standartları seviyesinde. Öndediz mesafesi yeterliyken, arka kısımda uzun boylular sıkıntı yaşayabilir.Palio'nun 280 litrelik bagaj hacmi rakipleri Opel Corsa (260 lt),Peugeot 206 (245 lt), Renault Clio'dan (255 lt) daha büyük. 
Test otomobilimizde Fiat'ın 'Fire' (Fully Integrated Robotic Engine)olarak isimlendirdiği modern bir motor görev yapıyordu. Punto vePanda modellerinde de görev yapan bu motor 5000 d/d'de 80 HP güçüretiyor. Motorun 4000 d/d'de ürettiği torksa 114 Nm. Alt devrilerden itibaren canlılığıyla dikkatimizi çeken motor hacmine göre gösterdiğiperformansla beğenimizi kazandı. Yaptığımız testte 0'dan 100 km/shıza 13.5 saniyede ulaştık. Son hızınıysa 175 km/s olarak ölçtük.Üst devrilere çıkıldıkça gürültüsü artan motor genel olarak şehiriçi kullanımda sessiz bir karakter gösterdi. Palio 1.2 testimiz süresince ekonomik olduğunu kanıtladı. Elde ettiğimiz 6 litrelik tüketim değeri dizel motorlarla yarışacak kadar başarılı. 48 litrelik deposuyla menzili 800 km. Palio, Albea ile aynı süspansiyon yapısını paylaşıyor. Bu nedenle Albea'ya yönelik eleştirilerimizi Palio içinde tekrarlamamız gerekiyor. Yumuşak yapıdaki süspansiyon sistemiyeterli konforu sunarken, hızlı girilen virajlarda otomobilin fazlasıylayana yatmasına sebep oluyor. Bunda yerden yüksekliğin artırılmış olmasının da katkısı bulunuyor. Yana yatmaya rağmen otomobilin genel anlamda yere iyi tutunduğunu söylememiz gerekiyor. Çok zorlandığın daysa önden kayma gerçekleşiyor. Palio'nun ABS destekli frenleri yaptığımız testte 40.5 metrelik duruş mesafesine imza attı. 


   TEST KAZA GÖRÜNTÜLERİ ( fikir edinme açısından izlemenide fayda var )

şçilik7Tatminkar seviyede
Görüş8Sürüş güvenliğini tehlikeye düşürmüyor
Performans8Motor hacmine göre tatminkar
Tüketim8Makul, menzil uzun
Konfor7Süspansiyon darbeleri emiyor
Frenler6Duruş mesafesi sınırda
Yalıtım6Yüksek hızlarda motor sesi sızıyor
Donanım7Sınıf standartlarında
Fiyat8
En büyük avantajı
21.750 YTL
SonuçFiat mühendisleri minik bir operasyonla Palio'yubaştan yaratmış. Otomobilin albenisi ve kalitesi ciddi anlamdaartış göstermiş. Ekonomik motoruyla dizelseverleri bile etkileyecekdeğerlere imza atıyor.
İkincielTürk tüketicisinin mini sınıfta en çok rağbetgösterdiği otomobillerden birisi. İkinci el performansı değerinikoruduğunu kanıtlıyor. Fiyat avantajı sayesinde kısa süre içindesonuç buluyor.





Alacak almış ve almayı düşünen arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun ve yorumlarını bekliyoruz...




Etiketler: sahibinden satılık araba , vasıta arayanlar , otomobil , otomobil , araba , vasıta , sahibinden satılık arabalar , satılık araba , satılık otomobil , sahibinden satılık otomobil , satılık arabalar , sahibinden satılık oto ,   satılık otolar , sahibinden satılık otolar , sahibinden satılık araçlar , sahibinden satılık oto , araba araba,  oto yorumları , otomobil yorumları , araba yorumları , araç yorumları , vasıta yorumları , araç ,  vasıta ,  otomobil , araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder